Friday, September 12, 2008

Congresul National Codecs – HR Vocational School – a avut loc la Cluj-Napoca în perioada 4-5 septembrie, avand 150 de participanti.

foto: hotnews

Acesta a fost primul congres de resurse umane din Romania şi a avut ca obiectiv o dezbatere a problemelor acute din domeniu, precum şi găsirea de solutii pentru rezolvarea lor. Conferinţa s-a adresat în principal practicienilor de resurse umane, specialiştilor în training şi dezvoltare organizaţională din toată ţara, provocându-i la dezbatere şi găsirea de soluţii.

Conform unui studiu realizat de Manpower (cea mai mare companie de leasing de personal pe plan modial), România se confruntă în ultimii 5 ani cu cea mai mare criză de angajaţi din lume.

Printre vorbitori s-au numărat: David Simmonds (University of Webminister), Steve Crabb (Strategic Adviser CIPD & Editor People Managemente Magazine), Monica Grigoriu (Coaching Guild Romania), Andreea Raghina (Organisational Advancement Manager, Timken), Marian Staş (Preşedinte, Fundaţia Codecs pentru Leadership), Miguel Saralegui (Manager de resurse umane Tenaris Sicotub România) etc.

foto: hotnews
Prin expuneri, ateliere interactive în plen sau la alegere, prezentări de studii de caz, panel discussions, lasare de carte (Proiectarea şi livrarea programelor de training, prof. David Simmonds) s-a asigurat ceea ce d-na Roxana Mocanu numea “un dialog social şi profesional pentru punerea în justa valoare a capitalului uman românesc, asumarea unui rol decisiv ca cetăţeni europeni activi, asigurarea coeziunii sociale, creşterea anagajabilităţii şi adaptabilităţii.” (Roxana Mocanu, Director HR Vocational School MBA CIPD Licentiate Member).

Universitatea Babeş-Bolyai a fost reprezentată la un panel discussion de Preşedintele Consiliului Academic, prof. univ. dr. Şerban Agachi care a subliniat importanţa corelării între
oferta de formare pre-universitară şi universitară cu cererea de pe piaţa muncii.

Conferinţa a stat sub semnul unei foarte bune organizări. Felicităm organizatorii pentru iniţiativă şi pentru munca lor de 15 ani în acest domeniu!

http://www.hrvscongress.ro/

Conferinta Lifelong Learning, Nyiregyhaza, Ungaria

In perioada 17-18 aprilie a avut loc la Nyiregyhaza, in Ungaria, a 4-a editie a Conferintei Internationale Lifelong Learning. La aceasta conferinta a participat din partea Universitatii Babes-Bolyai dr. Rodica Mocan, directorul Centrul de LifeLong Learning.

Conferinta Virtual Academic Network

VIRTUAL ACADEMIC NETWORK

Data: marţi, 1 iulie 2008 a avut loc prima conferinţă dintr-o serie de conferinţe LifeLong Learning.

Locaţia: Clubul Casei Universitarilor

Invitat: prof. dr. Melissa Lee Price, Staffordshire University, UK

Parteneri: Facultatea de Teatru şi Televiziune

Au participat 20 de reprezentanţi de la Facultăţile de: Drept, Litere, Business, Biologie, Ştiinţa Mediului, Geografie, Psihologie, Studii Europene, Teologie Ortodoxă, FSEGA şi de la Centrele de Carieră şi de Dezvoltare Universitară.

Raport: Era informaţională impune noi canoane educaţionale şi ne dorim ca Universitatea Babeş-Bolyai să fie, aşa cum ne-am obişnuit, inovatoare şi deschisă în contextul societăţii globale. În cadrul conferinţei, dr. Melissa Lee Price a prezentat noi direcţii şi provocări ale învăţământului actual în comparaţie cu învăţământul tradiţional şi a expus un model online de masterat european la care UBB este partener. (EMIM, Facultatea de Teatru şi Televiziune).

Componenta online a universităţii devine o cerinţă acută în contextul informaţional al societăţii bazate pe cunoaştere. Aceast nou câmp al educaţiei impune noile tehnologii, standarde calitative înalte, parteneriate între diferite instituţii de învăţământ precum şi un angajament atât la nivel instituţional, cât şi al studenţilor implicaţi în programe.

Discuţiile despre posibilităţi de explorare a spaţiului educaţional virtual din punct de vedere organizatoric, administrativ şi de structură academică au fost benefice şi sperăm ca şi alte facultăţi din cadrul UBB să abordeze modele creative care să deschidă noi direcţii de dezvoltare ale programelor academice.